Zwanger

De test is positief, je bent in verwachting! Aan de ene kant is je zwangerschap een heerlijke periode, waarin je je voorbereidt op de komst van je baby. Aan de andere kant komt er in deze tijd heel veel op je af, en dat geldt zeker ook voor je partner. Er borrelen vast allerlei vragen in je op.

Voorbereiden op het ouderschap

Zowel voor jou als je partner als toekomstige ouders is het wennen en aanpassen. Je zult in deze periode van alles moeten regelen en klaarmaken voordat je kindje komt. Zo moet je je voorbereiden op de bevalling en allerlei spullen aanschaffen voor de baby.

Vragen over zwangerschap

Zeker als je voor de eerste keer zwanger bent, kun je je best ook af en toe onzeker voelen. Hoe weet je of het goed gaat met de baby in je buik? Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij zwanger zijn en bevallen? Wat mag je nu wel eten en wat niet? Wat vindt je partner ervan? Hoe moet het met je werk? Heb je straks wel genoeg geld?

Gelukkig sta je er niet alleen voor en kun je met vragen over je zwangerschap altijd terecht bij je verloskundige of gynaecoloog. Daarnaast vind je op deze site antwoorden op heel veel vragen.

Onbedoeld zwanger

Als je zwangerschap niet echt helemaal de bedoeling was, vind je op deze website informatie die je nodig hebt om de juiste beslissing te nemen. Blijf je vragen houden? Neem dan contact op met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) bij jou in de buurt.

De WellMom-app is bedoeld voor zwangere vrouwen die graag positief willen denken en hun eventuele stress willen verminderen. In de app vind je onder meer tips over problemen die vaak voorkomen tijdens en na je zwangerschap. Ook kun je een dagboek bijhouden en vind je quick tools die je helpen je beter te voelen. Meer informatie over het downloaden vind je op de pagina handige apps
Als je zwanger bent of pas een kind hebt gekregen, komt er veel op je af. Meestal kun je je vragen stellen aan mensen om je heen, aan de verloskundige of in het Centrum voor Jeugd en Gezin. Maar soms heb je meer steun nodig. Dat kan te maken hebben met je eigen omstandigheden of met je eigen jeugd. Het programma Stevig Ouderschap kan je helpen. lees meer

Cursussen en activiteiten

[woensdag, 12 december, 2018 - 07:03] Kind vernoemen
[woensdag, 12 december, 2018 - 07:03] Hallo allemaal, lees meer
[maandag, 3 december, 2018 - 19:59] Zwanger geworden door pil?
[maandag, 3 december, 2018 - 19:59] Hallo allen, Ik zal niet de enige zijn met deze vraag. lees meer
[donderdag, 1 november, 2018 - 18:51] Kan ik zwanger zijn?
[donderdag, 1 november, 2018 - 18:51] Hoi. Ik ben vorige week de allereerste pil van de strip vergeten. En ik dacht dat het in principe niet heel veel uitmaakte. lees meer
[woensdag, 26 september, 2018 - 02:04] Onverwacht zwanger, samengesteld gezin
[woensdag, 26 september, 2018 - 02:04] Hallo allemaal, lees meer
[woensdag, 19 september, 2018 - 14:21] Bevallen in het buitenland
[woensdag, 19 september, 2018 - 14:21] Hallo lees meer

Bel: 088 - 254 23 84

Adres:

CJG Noordwijkerhout

Gezondheidscentrum
Via Antiqua 23
2211 HW Noordwijkerhout
 Geef feedback