Ouderschap

Je komt ongeacht de situatie dingen tegen waar iedere vader of moeder mee te maken krijgen. Of je nu een baby, peuter, puber in huis hebt, of ouder bent van een adoptie- of pleegkind.

Je relatie verandert

De relatie tussen jullie verandert: je gaat samen opvoeden. Je sociale leven verandert. Misschien willen jullie nog een kind of zoek je juist meer tijd voor jezelf. Als alleenstaande ouder deel je je leven vanaf nu met je kind.

Verantwoordelijkheid

Iedere ouder wil in ieder geval zijn kind beschermen. Je hebt de verantwoordelijkheid. Het kan zijn dat je je wel eens onzeker voelt, of je nu voor het eerst ouder bent of al een volgend kind hebt. Die onzekerheid kan in sommige situaties omslaan in een schuldgevoel. Bijvoorbeeld als je het opvoeden moeilijk kunt combineren met werk of als je in scheiding ligt.

Zorgen om je kind

Het is normaal dat je je zorgen maakt om je kind. Misschien heb jij wel extra zorgen omdat je een zorgintensief kind hebt. Of is er sprake van geldzorgen of huiselijk geweld. Je wilt in elk geval een veilig thuis voor je kind. Weet dat je er als ouder niet alleen voor staat. Je kunt op deze website een hoop informatie vinden. Heb je meer vragen? Ga dan naar het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) bij jou in de buurt.

Als je zwanger bent of pas een kind hebt gekregen, komt er veel op je af. Meestal kun je je vragen stellen aan mensen om je heen, aan de verloskundige of in het Centrum voor Jeugd en Gezin. Maar soms heb je meer steun nodig. Dat kan te maken hebben met je eigen omstandigheden of met je eigen jeugd. Het programma Stevig Ouderschap kan je helpen. lees meer
Welke vragen heb jij over het opvoeden en onderwijs van je kind? Wil jij helpen dit goed in kaart te brengen? Meld je dan aan voor het Landelijk Ouderpanel!
Hoe gaat het met Nederlandse ouders? Hoe houden zij alle ballen in de lucht? De Hogeschool Leiden doet vragenlijstonderzoek onder (aanstaande) vaders en moeders. Ook organiseren ze activiteiten voor ouders.
Kijk op de facebookpagina Leuker voor later.

Cursussen en activiteiten

[maandag, 10 december, 2018 - 07:50] kind inschrijven
[maandag, 10 december, 2018 - 07:50] hoi , lees meer
[zondag, 9 december, 2018 - 22:48] Voogdij over zusje krijgen?
[zondag, 9 december, 2018 - 22:48] Met mijn jongere zusje gaat het al een aantal jaar erg slecht. Omdat we allebei in hetzelfde huis zijn opgegroeid begrijp ik ongeveer wat er speelt. lees meer
[zondag, 9 december, 2018 - 12:15] Straf te pittig? (voor pesten)
[zondag, 9 december, 2018 - 12:15] https://nos.nl/artikel/2262334-debat-op-social-media-is-deze-straf-voor-... lees meer
[woensdag, 5 december, 2018 - 12:55] Als het maar gezond is?
[woensdag, 5 december, 2018 - 12:55] In de column van Arianne beschrijft ze hoe ze, zoals elke ouder, hoopt dat haar baby gezond is maar dat ze er in de zwangerschap achter komt dat haar dochter Down syndroom heeft en dat haar hartje lees meer
[zaterdag, 1 december, 2018 - 18:30] Baby en peuter alleen thuis gelaten
[zaterdag, 1 december, 2018 - 18:30] https:// lees meer


Geef feedback