Opvoedtips

Hoe ga je om met je huilende baby en wat doe je als je kind een driftbui heeft? Wanneer vertel je over gezinsuitbreiding en hoe zorg je ervoor dat je kind uiteindelijk groeit naar zelfstandigheid? Om opvoeden plezieriger en gemakkelijker te maken, vind je hier een aantal opvoedtips.

 

Opvoedtips baby

Opvoedtips peuter

Opvoedtips schoolgaand kind

Opvoedtips puber

 

 

Wat is jouw mening over opvoeden?

Luisteren als basis voor de opvoeding. Naar ouders moet ook geluisterd worden, daarvoor heeft Home-Start een pagina op Facebook gemaakt. Geef je mening over opvoeden op: www.facebook.com/HomeStartNL

Pedagogisch advies

Bij de pedagogisch adviseur van het CJG kun je terecht met vragen of zorgen rondom ouderschap, de ontwikkeling van je kind, of de manier waarop je hen opvoedt.

Positief Opvoeden, Triple P

Het Centrum voor Jeugd en Gezin biedt ook cursussen volgens de methode Positief Opvoeden, Triple P aan.

Hanneke van Lieshout over de oudercursus Positief Opvoeden, Triple P

Hanneke van Lieshout is moeder van Ruben, Aafke en Maurice en nam samen met haar partner deel aan de oudercursus van Triple P. Hanneke vertelt over haar ervaringen met de cursus en wat het haar gezin heeft opgeleverd.

 

Steuntje in de rug

Om je verder een steuntje in de rug te bieden organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin ook regelmatig opvoedcursussen en themabijeenkomsten. Deze vind je terug onder het cursusoverzicht op deze website.

Bel: 088 - 254 23 84

Adres:

CJG Noordwijkerhout

Gezondheidscentrum
Via Antiqua 23
2211 HW Noordwijkerhout
 Geef feedback